Bepaal zelf welke producten gebruikt worden bij uw behandeling

U kunt zelf onderzoek doen naar de producten die uw beoogde behandelaar tijdens uw behandeling wilt gaan gebruiken (klik hier voor meer informatie over de soorten). Producten op natuurlijke basis blijken de beste resultaten te geven. Met name bot van bovine oorsprong (rund) en membranen van porcine oorsprong (varken) komen qua biologische structuur het dichtst in de buurt van onze ‘eigen’ bot en weefselstructuren. De natuurlijke biologische structuren dienen behouden te blijven, terwijl de schadelijke bestanddelen geëlimineerd dienen te zijn. Belangrijk is te weten dat diverse fabrikanten roepen dat hun producten hieraan voldoen, maar dat bij nader onderzoek blijkt dat dit helemaal niet het geval is. Het hebben van het verplichte CE-keurmerk zegt niets, maar is slechts een voorwaarde tot het mogen verkopen van een product. Belangrijk is hoeveel ervaring heeft een fabrikant, hoeveel onderzoek doet een fabrikant, hoeveel patiënten zijn geholpen over welke periode, resultaten, etc. Tegenwoordig komt het zelfs voor dat hetzelfde product onder een andere naam wordt verkocht, maar met verschillende marketing boodschappen. Iets wat bij medische producten natuurlijk helemaal niet zou moeten kunnen.

Op de afbeeldingen hieronder ziet u grote gelijkenis tussen de structuur van het natuurlijke kunstbot Geistlich Bio-Oss® en uw eigen bot.

Bio-Oss Menselijk bot (humaan)

Geistlich Pharma AG

Geistlich Pharma AG is de enige gespecialiseerde fabrikant op het gebied van natuurlijke dentale biomaterialen. De productieprocessen zijn zodanig geprofessionaliseerd, dat men de producten qua biologische structuren optimaal weet te houden maar tegelijkertijd ook vrij van schadelijke reststoffen krijgt. De gevalideerde productieprocessen staan onder voortdurende controle van diverse onafhankelijke overheidsinstanties en de FDA. Onafhankelijke onderzoeken tonen aan dat de productveiligheid die fabrikant Geistlich Pharma AG claimt ook meer dan terecht is. Al sinds 1851 verwerkt Geistlich dierlijk bot tot voor de mens bruikbare producten. Vandaag de dag zijn zij de trotse marktleider en toonaangevend op het gebied van bot en weefsel regeneratie.  

Het innovatieve Geistlich investeert veel geld in onderzoek naar haar biomaterialen en geniet daardoor veel vertrouwen bij de behandelaars. In haar filosofie staat wetenschap boven geld verdienen, met ander woorden: indien ontwikkelde producten niet aan de kwaliteitseisen voldoen, zullen deze niet op de markt verschijnen. Mede daardoor is deze fabrikant al decennialang wereldwijd toonaangevend in de bot en weefselregeneratie. In ruim 30 jaar tijd zijn meer dan 10 miljoen patiënten wereldwijd geholpen met Geistlich biomaterialen.

Bekijk hier een korte impressie over de waarden en filosofie van de Zwitserse fabrikant Geistlich Pharma AG.